1: niet voor jezelf opkomen.

Een slechte gewoonte is niet opkomen voor jezelf. Als je niet voor jezelf opkomt, Kropt woede zich op tot je op een geven moment ontploft. Je moet duidelijk je grenzen kunnen aangeven in welke situatie dan ook. Niet kunnen aangeven dat je het ergens niet mee eens bent of lachen terwijl je eigenlijk helemaal niet blij bent.

Hierdoor is de kans ook groot dat je andere mensen gaat kwalijk nemen wanneer ze over jou heen lopen. Dit kan ten koste gaan van relaties tussen vrienden en familie. Zorg altijd dat het een gewoonte wordt voor jezelf op te komen.

2: Ongehoorzaam zijn aan je geweten.

We hebben allemaal een stem in ons hoofd die ons aangeeft wat wel of niet slim is om te doen. Wanneer je niet naar deze stem luistert, ben je ongehoorzaam aan je eigen geweten. Op dit moment ben je jezelf aan het voorliegen. Als je de waarheid zelf niet onder ogen kan zien, kan je het binnenkort niet eens meer herkennen. Dit zal je langzaam van binnen kunnen opeten.

als je jezelf iets belooft iets niet te gaan doen, omdat het slecht voor je is, maar vervolgens doe je het toch dan breek je de belofte met jezelf. Om ervoor te zorgen dat andere mensen jou kunnen vertrouwen, moet je eerlijk en betrouwbaar zijn. Zodra jij jezelf kan vertrouwen, zal je het je ook lukken om andere jou te laten vertrouwen. Het risico dat je loopt als je continu beloftes breekt, is dat je aan jezelf gaat twijfelen. Je creƫert wantrouw. Dit wil je voorkomen.

3: Je beloftes breken.

4: Je gezondheid verwaarlozen, kan leiden tot minachting van jezelf.

Je gezondheid verwaarlozen is jezelf in de steek laten. Je hebt meerdere aspecten van verwaarlozing zoals: roken, alcohol, hygienische zaken en niet bewegen in je leven. Een verwaarlozing van je lichaam toont gebrek aan zelfrespect. Hoe meer je je eigen gezondheid verwaarloost hoe groter de kans is dat je je niet prettig voelt.

5: Roddelen. Het houdt je zelfontwikkeling tegen

Iedereen roddelt wel is in zijn leven, maar wat is het nut aan roddelen. Roddelen wijst alleen maar op onbetrouwbaarheid, want je vindt het blijkbaar noodzakeljk om achter iemand zijn rug om het over degene te hebben. Roddelen houdt in dat je je over geeft aan nutteloze activiteiten. Zoals het slecht praten over anderen. Vele mensen doen dit om zichzelf te beschermen. Door roddelen leg je de focus op iemand anders en niet op jezelf. Zo zou je ook nooit aan je eigen gebrekken kunnen werken en jezelf lastig ontwikkelen. Doe niet aan roddelen, als je dan toch iets kwijt moet zeg het dan eerlijk tegen de persoon zelf. Klik hier om naar de 8 beste manieren om slechte gewoontes af te leren te gaan

Heeft deze site jou geholpen om jezelf te verbeteren en wil jij een grote stap maken in jou leven door online geld verdienen? Check dan deze website

De 5 slechtste gewoontes die jou dwarszitten.